About

Na de Bruce Lee periode ben ik begonnen met Judo te Roeselare bij Roland Cambier. Dat was heel leuke en we werden door hem de Vlaamse Leeuwen genoemd omdat we er zo hard voor gingen. Na judo besloot ik om karate  (shotokan) te gaan doen, dat was ook in Roeselare bij Eddy Deschacht. Hij was klein maar sterk en hard. Ik had toen bij hem blauwe gordel. Daarna kwam ik in Leuven terecht bij Hamid Abroudi waar ik kennis maakte met traditionele kungfu Baji Quan en moderne wushu. Na verloop van tijd begon ik met mijn eigen Wushu selfdefense club te Leuven. In 2010 haalde ik ook het diploma van Initiator Wushu aan de Vlaamse Trainersschool. De lessen waren in Antwerpen o.l.v. Marc Theeboom. Ondertussen volgde ik les bij Luc Cuipers die mij in kontakt bracht met kyusho jitsu en qi gong van Theo De Gelaen. Ondertussen was ik zelf alles aan het lezen over traditionele Chinese geneeskunde. Als tiener was ik ook al bezig met acupressuur vandaar dat het vinden van vele punten voor mij gemakkelijk was. Ik was er toen veel mee bezig. Daarna deed ik in Leuven aan Hakkoryu met George Mets. Een nieuwe wereld van klemmen ging open, dat was ook een heel interessante periode. Daarna had ik contact met Rony Dassen uit Rekem in Limburg. Wie verder wil gaan met Hapkido raadt ik aan om bij Rony en Steven te gaan trainen. 

Ik volgde daar de lessen om door te gaan voor zwarte gordel sin moo hapkido. Vele klemmen kende ik ondertussen al maar de veelheid van technieken uit hapkido was enorm. Ook de trappen waren knap.
Ondertussen was ik ook naar Berlijn gegaan om les te volgen in wing chun bij Peter van Siu Lam Wing Chun Pai. Hij leerde me chi sau en ik leerde hem hapkido. Leerzaam en vriendelijk. Mijn voorarmen stonden blauw achteraf.

MY

STORY


Al van jongs af was ik gefascineerd door de
films van Bruce Lee. Hij was geboren te San Francisco als Lee Yun Fan, als Chinese Amerikaan. Na drie maanden
keerden zijn ouders met hem terug naar Hong Kong waar hij zijn jeugd doorbracht. Onder grootmeester Yip man en meester Wong Shun Leung leerde hij er wing-chun. In 1957 werd hij westers boksen kampioen bij de amateurs van Hong-Kong.


In Seattle startte hij zijn eigen kungfu school Jun Fan kungfu. Wat eigenlijk betekende Bruce's Lees kungfu. Later creëerde hij een nieuwe vechtstijl Jeet Kune Do. Zijn films hebben mij en vele anderen sterk beinvloed. Zeker de film Game of Death.
Ik probeerde de technieken vaak uit op mijn kleine broer en mijn vrienden. 


Ondertussen had ik als autodidact heel veel opgestoken uit nog heel vele andere gevechtsporten.
Ondertusen was er de komst van YouTube waar je ook al heel veel kon vinden. Ondertussen leerde ik Chinees met Meiling te Leuven. Ik volgde ook een opleiding tot (cosmetisch) masseur bij syntra campus Leuven in 2013 en heb daarna ook als masseur op verschilende plaatsen gewerkt. (Ik blijf me bijscholen en volgde Tuina Massage bij Syntra Leuven in 2018). Ik gebruikte mijn kennis van drukpunten in mijn massages en gaf zo drukpuntmassages. Terwijl alles aan het gebeuren was deed ik ook bij Flowing Yoga aan Astangha Yoga. Ik gebruik soms nog hun zonnegroeten (suryanamaskar A en B)  in mijn trainingen. Na de yoga kwam de capoeira met 

Instrutor Nordeste / Márcio Carvalho da Silva

 en Mestre Dendê. Hier was ik vooral geboeid door de acrobatie en daardoor besloot ik om daarna aan parkour te doen in de circusschool van Leuven, dat was bij Nico en Jasper. Dat heb ik toch een viertal jaren gedaan. Nadien heb ik een tijdje aan Brazilian jiu jitsu gedaan bij Wim Deputter ook in Leuven. Ik was hiermee gestopt omwille van mijn vingers die ik beroepshalve wil sparen bij het pianospelen. De technieken zijn wel fantastisch goed bij een vrij gevecht. Momenteel ben ik bezig met calhistenics bij Bar-code te Leuven met Seppe, Anthony en Brecht. Ondertussen geef ik voor de stad Leuven ook al lang kungfu Panda sportkampen voor kinderen (8-14). Vanaf 2019 wordt het het superhelden kamp met initieel parkour en een  kennismaking met diverse verschillende gevechtsporten. Voor elk kind zijn/haar specialiteit naar zijn/haar aard. 

Hier samen met Rony Dassen (9de dan) in 2010 waar hij me de toestemming geeft om in mijn club te Leuven Sin Moo Hapkido
lessen te geven.