Teaching

Taiji en qi gong lessen 

De taiji (太極) en qi gong (气功) lessen gaan door op donderdagen van 13.30 tot 14.30 in de Romaanse Poort in de Brusselsestraat (danszaal) te Leuven. 

De Qi Gong oefeningen bestaan uit vloeiende in elkaar overgaande bewegingen waarin de ademhaling van groot belang is.

De taiji (太極) en qi gong (气功) lessen gaan door op donderdagen van 13.30 tot 14.30 in de Romaanse Poort in de Brusselsestraat (danszaal) te Leuven. 

De Qi Gong oefeningen bestaan uit vloeiende in elkaar overgaande bewegingen waarin de ademhaling van groot belang is.

Qi Gong voorkomt stress en intensiveert en harmoniseert de eigen levenskracht.

De lessen zijn gratis en gaan uit van de Leuvense sportdienst. Naast de qi gong (Ba Duan Jin) oefeningen leren we vier taiji vormen :

8 vormen (Yang stijl) 
24 vormen (Yang stijl 1956)
36 vormen (Chen stijl) 
42 vormen (Chen, Yang, Wu en Sun stijlen 1989).

Taiji (Tai Chi Chuan) is een geneeskunst en een krijgskunst die bewegingen uit de krijgskunst combineert met qi-circulatie-, ademhalings- en strektechnieken.

Het leren van taiji omvat de integratie van geest, qi en lichaam. Met regelmatige beoefening van taiji is het mogelijk de bloed- en energiecirculatie in het hele lichaam gelijkmatig te houden en ziekten te voorkomen. De traditionele medische theorie slaat preventie zeer hoog aan. Tijdens de lessen proberen we in het “hier en nu” te blijven. 

Tijdens de taiji lessen doen we ook aan “pushing hands” (Tuishou) en “selfdefense” (qin na : gewrichtsklemmen) we gebruiken ook 'chi sau' (klevende handen uit wing chun)

Bij "contact" vindt je hoe de lessen bij mijn selfdefense club zijn opgebouwd. In deze lessen ligt de focus meer op het sparren (vrij vechten) zowel staand als op de grond (MMA). Hier worden technieken gebruikt uit vele gevechtssporten. Momenteel zijn we vooral bezig met kyusho jitsu, het slaan/trappen/drukken op drukpunten (zenuwknooppunten) Ik leer mijn studenten diverse punten kennen die ze kunnen gebruiken bij een aanval.Deze lessen zijn op zondagen in de sportoase te Leuven en dit van 10.30 tot 11.30u.
Meditatie

Massage

In de loop van de jaren ben ik bezig geweest met Boeddhisitische meditatie. Ik ging er vroeger voor naar Yeunten Ling in Hoei. Château du Fond l'Evèque, Promenade Saint-Jean l'Agneau 4, Huy. Je kan er altijd cursussen en meditaties gaan volgen. De laatste jaren ben ik vooral bezig met Advaita (non-dualiteit). Ik doe ook aan Transcendente Meditatie. Twee maal 20 minutjes per dag mediteren, op de trein is ook goed. Dit is ook een mogelijkheid om je ware natuur te ontdekken. Ontdekken wat er zit tussen twee gedachten. Lijkt een contradictie met al die gevechtsporten, maar is ook een uitdaging om tegen 'niemand' te vechten. Hier volg ik vooral Nisargadatta Maharaj (die las ik al op mijn 16 jaar) en Ramana Maharshi. In 2016 ontving ik ook het diploma van Mindfulness van het Centrum voor afstandonderwijs met de bedoeling om groepen 
In 8 weken te helpen om zichzelf te leren kennen. Ideaal voor mensen met veel stress. De prijs voor een sessie van 8 weken kan besproken worden.
Naast het leren gewaar zijn van het moment zijn er ook lichte yoga oefeningen die aangeboden worden. 
Stuur gerust een mail naar alexmantua@gmail.com

 Het is ook mogelijk om acupressuur massages te krijgen.
Dit zijn massages die wat lijken op shiatsu waarbij we druk uitoefenen op verschillende acupunctuur punten. 
Ik heb al jaren ervaring als masseur en mensen of bedrijven kunnen me inhuren als masseur. Ik heb mijn opleiding bij Syntra Leuven gevolgd. Ik kom ter plaatse. 

De prijs voor 1 uur bedraagd 70 euro. 

Je moet wel twee weken op voorhand reserveren via mail.

De som kan men storten op volgend rekeningnummer 063.456.8684.19 (Belfius ) met vermelding van je naam.